Top 10 robotstofzuigers 2022

Ben je op zoek naar de beste robotstofzuiger van 2022? Ontdek hier onze samengestelde top 10 robotstofzuigers.

De keuze voor een robotstofzuiger hangt van veel factoren af. De ontwikkelingen gaan razendsnel en elke nieuwe versie komt met interessante verbeteringen. Vind je integratie met je smartphone belangrijk, heb je wel of geen huisdieren, is het geluid dat wordt gemaakt belangrijk, of heb je specifieke budget wensen. Dit alles is bepalend voor de juiste keuze. Lees onze overzichtspagina voor meer informatie over de afwegingen die je moet maken. Maar om het je makkelijker te maken hebben we de top 10 robotstofzuigers voor je opgesteld, met daarin een mix van de winnaars van de verschillende categorieën.

Gerichter zoeken? Bekijk dan de categorie die bij je past!

1iRobot Roomba J7+

De nieuwste lijn in de Roomba familie is de j-serie. De producten van deze serie zijn uitgerust met PrecisionVision-navigatie om objecten in realtime te herkennen en te leren kennen. Daardoor weet deze Roomba precies dat hij bijvoorbeeld ontlasting van huisdieren en oplaadkabels moet laten liggen.

Deze plus versie heeft net als zijn duurdere broertje de s9+, de mogelijkheid om zelf te legen. Hiermee heb je tot 60 dagen lang geen omkijken meer naar het stofzuigen. Het docking station is dan ook een combinatie van opladen en automatisch ledigen geworden.

De J7+ komt met een uitgebreide app waarmee je de voortgang kan volgen, informatie kan geven over gevonden hindernissen, ruimtes splitsen en benoemen en uiteraard een uitgebreid schoonmaakschema instellen.

De combinatie van geavanceerde navigatie, de zeer goede zuigkracht, de uitgebreide app en het systeem om automatisch te legen, maakt samen met de prijs dat dit voor ons momenteel de beste keuze is en daarmee de huidige winnaar van de top 10 robotstofzuigers.

  Functie automatisch legen
  Zuigkracht 10 keer beter dan de vorige generatie
  Realtime objecten leren en herkennen
  Beperkte accuduur van 75 minuten
  Het automatisch legen maakt vrij veel lawaai

2Xiaomi Roborock S6 MaxV

In de S6 serie van Xiaomi is de MaxV het topmodel. Duurder dan de s6 Pure, maar daar krijg je dan ook een boel features voor terug. Bijvoorbeeld de slimme navigatie en obstakel vermijding maakt dat de MaxV beter door de ruimte navigeert. Ook ondersteunt deze versie virtuele grenzen, een no-go en een no-mop optie.

Naast bovenstaande features is zowel de zuigkracht als het dweilresultaat een stuk beter in deze versie. Bovendien komt de MaxV met een grotere stofbak en een grotere watertank, waardoor er dus effectief langer en beter wordt schoongemaakt. De accuduur is daarbij ook nog eens verbeterd tot zo’n 180 minuten. Tenslotte maakt deze versie van de S6 ook nog eens minder geluid.

Een laatste voordeel is dat de MaxV in staat is om uitwerpselen van je huisdieren te herkennen, wat deze versie nog geschikter maakt voor mensen met huisdieren. Voor wie de Roborock S6 op het oog heeft, is deze versie dus in alle opzichte een verbetering, mits je het budget er voor hebt.

  Nog beter geschikt bij huisdieren
  Verbeterde dweilfunctie en zuigkracht
  Obstakel en uitwerpsel herkenning
  Duurder dan de Pure versie

3Samsung Jet Bot AI+

De Samsung Jet Bot AI+ is het paradepaardje van Samsung. Met LiDAR en 3D camera is deze robotstofzuiger in staat zowel grote als kleine objecten te kunnen herkennen. Dankzij de Intel AI chip werkt dit voor tafels, kasten en banken, maar ook voor bijvoorbeeld kabels of kledingstukken. Met het herkennen van kleine objecten is dit product als geen ander in staat obstakels te ontwijken.

Het automatisch ledigen van de robot in het Samsung Cleaning Station werkt uitstekend, de 2,5 liter opvangzakken kunnen tot 3 maanden aan vuil opvangen, waardoor de Jet Bot langere tijd ongestoord aan het werk kan. Het opladen bij een lege accu en legen wanneer dit nodig is gebeurt hierbij automatisch.

De 3D camera kan ook op afstand worden gebruikt in combinatie met de mogelijkheid tot robot op te besturen. Hierdoor rijd je op vanuit andere locaties door je ruimtes heen om rond te kunnen kijken.

De zuigkracht in samenwerking met zachte borstels is prima, hoewel diep reinigen van tapijten daardoor lastiger is. En ook een dweilfunctie ontbreekt. Tenslotte zal het forse prijskaartje je wellicht afschrikken.

  Kan kleine objecten signaleren en vermijden
  Slimme AI herkent en leert allerlei objecten
  Automatisch ledigen werkt prima
  Op afstand bestuur met met de app
  Geen dweilfunctie
  Lange haren gaan soms vast zitten
  Diep reinigen van tapijten werkt matig

4iRobot Roomba s9+

In de s-serie van de Roomba zitten de meest krachtiger robotstofzuigers van dit moment. Deze zijn met name uitstekend geschikt voor huizen met huisdieren.

Binnen de s-serie lijn is de s9+ de meest geavanceerde versie. Ten opzichte van de normale s9 kan de plus versie zich dan ook automatisch legen nadat deze vol zit. Bij de normale s9 is dit een handmatige optie. Dit maakt dat de s9+ nog meer zelfstandig zijn taken kan uitvoeren dan andere robotstofzuigers.

  Bijzonder goede zuigkracht
  Functie Automatisch legen
  Komt beter in hoeken dan voorgangers
  Grote opvangbak in het zicht

Verkrijgbaar bij:

5Ecovacs Deebot T9+

De ecovacs Deebet T9+ is een goede doorontwikkeling van de voorgaande T8 versie en flink aan de prijs, maar zit dan ook boordevol nuttige features. Bijvoorbeeld het automatisch ledigen van de stofbak zorgt voor nog minder werk voor jou als gebruiker. Een vibrerend dweilstuk zorgt daarnaast voor een beter resultaat dan voorheen.

Ook interessant is de mogelijkheid tot het gebruik van een luchtverfrisser, iets wat we bij de concurrenten nog niet hebben gezien. Verder heeft de Deebot een uitstekende accu en is hiermee zeer geschikt voor grotere ruimtes. Zeker gezien de indrukwekkende mapping functie dankzij een 3D kaart en de mogelijkheid tot het herkennen van verschillende ruimtes.

Mocht het budget niet toereikend zijn, dan is er ook een versie zonder auto lediging, de Deebet T9.

Qua geluid valt deze stofzuigerrobot niet op tussen de concurrentie, alleen tijdens het ledigen van de stofbak wordt er vrij veel lawaai gemaakt.

  Budget vriendelijk
  Dweilfunctie
  Krachtige zuigfunctie voor alle type vloeren
  Compact, laag, stil en voorzichtig met meubels
  Realtime kaart met de status en progressie
  Werkt met virtuele grenzen, no-go en no-mop regio’s
  De accuduur is beperkt
  Geen slimme navigatie, maakt willekeurig schoon
  Je kan geen virtuele grenzen instellen
  Heeft soms moeite met kleine snoeren en kabels

Verkrijgbaar bij:

6iRobot Roomba i7+ (i7558)

De i7+ is een van de beste Roomba producten die er momenteel op de markt zijn. Niet de nieuwste versie die er is, maar bezit vrijwel alle features die je wenst. Hij heeft een zelfledigende stofbak die tegelijkertijd als oplader dient. Zelfs tijdens het schoonmaken kan dit worden uitgevoerd, waarna de Roomba weer verder gaat vanaf zijn laatste positie.

Er zit een intelligentie mapping in, waarmee je als gebruiker veel op kunt bewerken. Bijvoorbeeld het benoemen van ruimtes. Het onthoud prima welke ruimtes al schoongemaakt zijn en met maximaal 10 plattegronden bewaart deze robotstofzuiger al je ruimtes. Met een dubbele rubberen hoofdborstel is het opruimen van haren (lange haren of haren van een huisdier) geen enkel probleem.

Het systeem werkt met camera’s om te navigeren. Hoewel dit zeer nauwkeurig is, vereist dit wel dat er voldoende licht is. Dit betekent dat het navigatiesysteem dus niet goed functioneert in het donker.

  Functie automatisch legen
  Intelligente mapping met goede app
  Heeft geen dweilfunctie
  Werkt minder goed bij te weinig licht

Verkrijgbaar bij:

7Xiaomi Roborock S6 Pure

Xiaomi heeft met de Roborock S6 serie een aantal interessante types beschikbaar. Beschikbaar in een witte en zwarte kleur is de pure variant de goedkoopste in de reeks, en biedt veel waar voor zijn geld met de ingebouwde dweilfunctie. Heb je een groter budget, kijk dan eens naar de MaxV versie van Roborock.

Uitermate geschikt voor huishoudens met huisdieren en knoeiende kinderen. De zuigkracht wordt automatisch verhoogd op tapijt en en een slim algoritme zorgt ervoor dat er geen plekken worden vergeten.

De kleinere prijs ten opzichte van de normale S6 laat zich wel terug zien in een langere oplaadtijd (4 tot 5 uur ipv 3 tot 4 uur), een iets kleinere stofbak en iets meer geluid. En voor wie dweilen een prioriteit is: sommige vlekken zijn met deze stofzuigerrobot moeilijk weg te krijgen.

  Geschikt bij huisdieren
  Inclusief dweilfunctie
  Kan 4 vloerplannen opslaan
  Dweilen gaat acceptabel, niet perfect
  Opladen duurt lang

Verkrijgbaar bij:

8Neato Botvac D9

In 2021 kwam Neato met de Botvac D8, D9 en D10. Deze opvolgers zijn in alle opzichten een verbetering van de vorige generatie. De D10 heeft hierbij de beste papieren, maar gezien het prijskaartje kiezen we toch voor de D9, naar onze mening een betere prijs-feature keuze.

Dankzij de D-vorm komt de D9 beter in hoeken dan robotstofzuigers met een ronde vorm. Daarnaast beschikt hij over een flink grote stofbak. Gecombineerd met een accu die tot 3 uur mee kan gaan, zul je zelden in de problemen komen. Mocht de accu toch tijdens het schoonmaken leeg raken, dan zal de D9 zichzelf opladen en verder gegaan met de werkzaamheden.

De combinatie van geavanceerde navigatie, de zeer goede zuigkracht en het systeem om automatisch te legen, maakt samen met de prijs dat dit voor ons momenteel de beste keuze is en daarmee de winnaar van de top 10 robotstofzuigers.

  Komt goed in de hoeken door de D-vorm
  Grote stofbak en accu
  Maakt relatief veel geluid
  De bijgeleverde app loopt soms vast

Verkrijgbaar bij:

9Eufy RoboVac 15C

Eufy is geen onbekende op het gebied van slimme producten voor in huis. Met de RoboVac 15C bieden ze een eenvoudige robotstofzuiger voor een erg lage prijs. Zeer geschikt voor een klein budget en als instapmodel in de wereld van robotstofzuigers.

Detecteert en past zich aan elk vloertype aan door de zuigkracht hierop in te stellen. Vanwege het beperkte geluid dat de robot produceert en het voorzichtige navigeren dankzij infrarood sensors, voert hij zijn werk vrij onopgemerkt uit. En met zijn lage en compacte uitvoering komt hij makkelijk in alle hoeken.

Ondanks dat deze krachtpatser bovengemiddeld presteert ten opzichte van vergelijkbaar geprijsde modellen, komt de kleine prijs tot uiting in de beperkte accu capaciteit (gemiddeld 40 – 60 minuten). Daarnaast wordt er schoongemaakt zonder mapping: er zal willekeurig door het huis worden gegaan zonder bij te houden waar al schoongemaakt is. Prima voor kleine ruimtes, minder goed voor grotere oppervlaktes.

  Budget vriendelijk
  Krachtige zuigfunctie voor alle type vloeren
  Compact, laag, stil en voorzichtig met meubels
  De accuduur is beperkt
  Geen slimme navigatie, maakt willekeurig schoon
  Je kan geen virtuele grenzen instellen

Verkrijgbaar bij:

10AEG RX9-2-6IBM

Uitgeroepen tot best reviewed in oktober 2020 door kieskeurig.nl. De RX9 is het topmodel van fabrikant AEG en valt op door zijn bijzonder vormgeving. Dit is niet alleen een design keuze, de driehoekige vorm zorgt er tevens voor dat er makkelijker schoongemaakt kan worden in de hoeken van je kamer.

Het ingebouwd HEPA filter zorgt ervoor dat stofdeeltjes geen kans krijgen om eruit geblazen te worden bij het schoonmaken. Ideaal voor mensen met een stofallergie. Bovendien is de stofbak bij dit model met 0,7 liter een stuk groter dan bij andere modellen. Een accu die tot 2 uur mee gaat zorgt er tenslotte voor dat deze stofzuigerrobot langdurig zijn werk kan doen.

De mapping van de ruimte gebeurt middels een 3D camera. Hiermee wordt meteen voorkomen dat er ergens tegenaan gebotst kan worden. Deze manier van navigeren vereist overigens wel dat er voldoende licht moet zijn. Drempels zijn tot 2 cm geen probleem bij het doorkruisen van meerdere ruimtes.

De RX9 maakt wel veel geluid bij het schoonmaken, niet ideaal als je dit vooral ’s nachts wilt laten doen.

  Vorm zorgt voor betere schoonmaak in hoeken
  Grote stofbak en goede HEPA filter
  Nauwkeurige navigatie met de 3D camera
  Maakt veel geluid

Verkrijgbaar bij: