Top 3 topmodellen robotstofzuigers

In ons top 10 overzicht staan alle top robotstofzuigers van dit moment in vermeld. Hierin houden we onder andere rekening met de beste prijs – kwaliteit relatie en kijken we naar welke features beschikbaar zijn. Om je nog beter te kunnen begeleiden in je keuze voor de beste robotstofzuiger, hebben we specifieke overzichten gemaakt, gericht op het uitgangspunt dat voor jou belangrijk is. Ben je dus op zoek naar de topmodellen robotstofzuigers? Lees dan hier ons advies voor robotstofzuigers in het topsegment!

1iRobot Roomba J7+

De nieuwste lijn in de Roomba familie is de j-serie. De producten van deze serie zijn uitgerust met PrecisionVision-navigatie om objecten in realtime te herkennen en te leren kennen. Daardoor weet deze Roomba precies dat hij bijvoorbeeld ontlasting van huisdieren en oplaadkabels moet laten liggen.

Deze plus versie heeft net als zijn duurdere broertje de s9+, de mogelijkheid om zelf te legen. Hiermee heb je tot 60 dagen lang geen omkijken meer naar het stofzuigen. Het docking station is dan ook een combinatie van opladen en automatisch ledigen geworden.

De J7+ komt met een uitgebreide app waarmee je de voortgang kan volgen, informatie kan geven over gevonden hindernissen, ruimtes splitsen en benoemen en uiteraard een uitgebreid schoonmaakschema instellen.

De combinatie van geavanceerde navigatie, de zeer goede zuigkracht, de uitgebreide app en het systeem om automatisch te legen, maakt samen met de prijs dat dit voor ons momenteel de beste keuze is en daarmee de huidige winnaar van de top 10 robotstofzuigers.

  Functie automatisch legen
  Zuigkracht 10 keer beter dan de vorige generatie
  Realtime objecten leren en herkennen
  Beperkte accuduur van 75 minuten
  Het automatisch legen maakt vrij veel lawaai

2Samsung Jet Bot AI+

De Samsung Jet Bot AI+ is het paradepaardje van Samsung. Met LiDAR en 3D camera is deze robotstofzuiger in staat zowel grote als kleine objecten te kunnen herkennen. Dankzij de Intel AI chip werkt dit voor tafels, kasten en banken, maar ook voor bijvoorbeeld kabels of kledingstukken. Met het herkennen van kleine objecten is dit product als geen ander in staat obstakels te ontwijken.

Het automatisch ledigen van de robot in het Samsung Cleaning Station werkt uitstekend, de 2,5 liter opvangzakken kunnen tot 3 maanden aan vuil opvangen, waardoor de Jet Bot langere tijd ongestoord aan het werk kan. Het opladen bij een lege accu en legen wanneer dit nodig is gebeurt hierbij automatisch.

De 3D camera kan ook op afstand worden gebruikt in combinatie met de mogelijkheid tot robot op te besturen. Hierdoor rijd je op vanuit andere locaties door je ruimtes heen om rond te kunnen kijken.

De zuigkracht in samenwerking met zachte borstels is prima, hoewel diep reinigen van tapijten daardoor lastiger is. En ook een dweilfunctie ontbreekt. Tenslotte zal het forse prijskaartje je wellicht afschrikken.

  Kan kleine objecten signaleren en vermijden
  Slimme AI herkent en leert allerlei objecten
  Automatisch ledigen werkt prima
  Op afstand bestuur met met de app
  Geen dweilfunctie
  Lange haren gaan soms vast zitten
  Diep reinigen van tapijten werkt matig

3iRobot Roomba s9+

In de s-serie van de Roomba zitten de meest krachtiger robotstofzuigers van dit moment. Deze zijn met name uitstekend geschikt voor huizen met huisdieren.

Binnen de s-serie lijn is de s9+ de meest geavanceerde versie. Ten opzichte van de normale s9 kan de plus versie zich dan ook automatisch legen nadat deze vol zit. Bij de normale s9 is dit een handmatige optie. Dit maakt dat de s9+ nog meer zelfstandig zijn taken kan uitvoeren dan andere robotstofzuigers.

  Bijzonder goede zuigkracht
  Functie Automatisch legen
  Komt beter in hoeken dan voorgangers
  Grote opvangbak in het zicht

Verkrijgbaar bij: