iRobot Roomba i5

iRobot heeft de Roomba i5 en i5+ in Nederland en België op de markt gebracht. Deze robotstofzuigers komen met ondersteuning voor Imprint Smart Mapping, waarmee gebruikers kunnen instellen dat bepaalde ruimtes schoongemaakt moeten worden.

Zoals we gewend zijn van de nieuwere modellen robotstofzuigers, komen ook deze modellen met een automatische oplaadfunctie, waarmee de modellen terugkeren naar hun oplaadstation om na het opladen weer verder te gaan waar ze gebleven waren. De aparte Roomba i5+ is een i5 die door iRobot wordt geleverd met Automatic Dirt Disposal van Clean Base. Hiermee leegt de robot zichzelf in eenstofzak, die lange tijd niet geleegd hoeft te worden, waarmee de gebruikerstijd aanzienlijk wordt verhoogd.

Met behulp van de iRobot home app kunnen gebruikers van de nieuwe Roomba i5 en i5+ modellen “Smart Maps” maken, waarmee ze kunnen aangeven welke kamers de Roombas moeten stofzuigen. Helaas komen de modellen niet met Keep Out-zones / Clean Zones waarmee je bepaalde gebieden kan afschermen van een bezoekje van de stofzuiger. Deze functies zijn voorbehouden aan de duurdere modellen, zoals de Roomba j7+.

Beide apparaten ontvangen automatisch software-updates zodra iRobot deze beschikbaar stelt via je wifi syteem en ook ondersteunen ze spraakbediening via de meest gangbare systemen als Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Siri.

Geplaatst in Uncategorized.