Volautomatisch robot keuken

Nergens is er zoveel automatisering toegepast in huis als in de keuken. Koelkasten, magnetrons, koffiemachines, blenders en afwasmachines zijn een greep uit het aanbod om het leven in de keuken makkelijker te maken. Maar The Moley Robotic Kitchen gaat een flink aantal stappen verder op dit gebied met een volautomatische robot keuken.

Als drukke ondernemer had Mark Oleynkik van het bedrijf Moley maar weinig tijd om in de keuken bezig te zijn. Daarom kwam hij op het briljant idee om te doen waar hij goed in was: het ontwerpen van een vol-automatische keuken. Deze kant en klare keuken komt met robotarmen die op basis van duizenden verschillende recepten zelfstandig je eten kunnen bereiden, klaarmaken en opdienen.

Geen inbouwkeuken

Voor wie geïnteresseerd is het automatisch laten bereiden van het avondeten moet zich wel beseffen dat het hier gaat om een compleet pakket. Dat wil zeggen: je besteld een volledige keuken met kastjes en al om in bezit te kunnen komen van de slimme keuken. Op de website van de fabrikant kun je middels een configurator gelukkig wel een beetje je eigen smaak erin verwerken. En om teleurstelling te voorkomen: je moet als snel een paar honderdduizend euro neertellen voor je robot chef.

Chef-waardige recepten

Om ervoor te zorgen dat de metalen armen toch op menselijke manier heerlijke maaltijden kan creëren, wordt er samengewerkt met chef-koks uit de hele wereld. De recepten die zij samenstellen bestaan niet alleen uit een lijst ingrediënten en hoeveelheden, maar moet je zien als een nauwgezette stap-voor-stap instructie voor de computer die het werk uitvoert. Volgens Moley gebeurt dit door de chef met een 3D opname te filmen, zodat achterliggende algoritmes tot in de fijnste details kunnen bepalen wat er wanneer moet gebeuren. Het doel? Meer dan 5000 recepten van wereldklasse in je eigen keuken kunnen laten bereiden.

Baas in eigen keuken

De Moley keuken is volledig ontworpen om door hun eigenaars te worden overgenomen. Je hoeft dus niet bang te zijn een tweede keuken te moeten inbouwen om zelf aan de slag te gaan. Sterker nog, je kunt de keuken je eigen recepten leren door in de keuken aan de slag te gaan en de computer te laten meekijken.

Naast de robotarmen biedt de Moley-keuken een uitgebreide installatie met apparaten, kasten en gereedschappen. Het is op maat ontworpen voor elke koper, compleet met luxe opties zoals werkbladen van marmer of onyx. Het kookgerei en keukengerei zijn gemaakt van materialen zoals messing, gepolijst aluminium en verguld roestvrij staal, en kopers kunnen de keuken afstemmen op hun grotere interieur met een brede selectie van afwerkingen en afwerkingen. Hiermee krijg je een volautomatische robot keuken die afgestemd is op jouw wensen en eisen.