Huishoudelijke robots

We zullen de komende jaar steeds meer huishoudelijke robots zien. Voor binnen kennen we robotstofzuigers en dweilrobots al, en buiten rijden de robotmaaiers vrolijk rond. In de toekomst komen daar nog veel meer gespecialiseerde en all-round robots bij.

Op deze pagina verzamelen we alle robots ons hopelijk in de nabije toekomst komen versterken in het huishouden. En soms doen we een uitstapje op het gebied van entertainment en gezelschap.

Moley volautomatische robot keuken

Nergens is er zoveel automatisering toegepast in huis als in de keuken. Koelkasten, magnetrons, koffiemachines, blenders en afwasmachines zijn een greep uit het aanbod om het leven in de keuken makkelijker te maken. Maar The Moley Robotic Kitchen gaat een flink aantal stappen verder op dit gebied met een volautomatische robot keuken.

Lees hier meer over deze revolutie in je keuken.

De Foldimate vouwt zelf je was

Waar de wasmachine het daadwerkelijke wassen van het wasgoed heeft overgenomen, is er op dit moment nog geen oplossing om de schone was ook automatisch op te vouwen.

Met de Foldimate hopen de makers daar verandering in aan te brengen. Door invoeren van je wasgoed (helaas nog wel een handmatige handeling), kan de Foldimate bepalen wat je precies invoert en op de juiste manier opvouwen. Als alles is ingevoerd, zal er onder uit het apparaat een nette stapel opgevouwen wasgoed uitrollen.

Bekijk hier meer informatie en een demo video van dit ingenieuze apparaat!

Handy helpt een handje

Handy is een multi-purpose robot. Een rijdende robot met een arm en hand die je kan helpen bij diverse taken. Zie het als een butler die je vaatwasser inruimt, de kleding van de grond opraapt of kan assisteren bij het opruimen van je boodschappen.

De kleinere Care bot is bedoeld om je te helpen bij taken die geen fysieke interactie behoeven: het opzetten van een online meeting, je agenda bijhouden of een gezellig muziekje opzetten.

Lees hier meer over Handy en zijn kleinere broertje.

Heb jij tips over andere of nieuwere huishoudelijke robots? Laat het ons weten via de contact pagina!