Was opvouwen met de Foldimate

Van alle huishoudelijke klussen is de was waarschijnlijk de meest vervelendste. De was verzamelen, schoonmaken, opvouwen en weer terug de kast in leggen. Met de uitvinding van de wasmachines is het grootste struikelblok hiervan opgelost. Kunnen we binnenkort het opvouwen ook uit handen geven aan een apparaat?

Het bedrijf Foldimate denkt van wel. Met het gelijknamige apparaat kun je eenvoudig je schone was laten opvouwen. Vooralsnog gaat het hierbij om het middelmaat wasgoed. Kleine spullen als sokken, babykleding en de grotere spullen zoals beddengoed zijn nog een brug te ver voor het apparaat. Maar je broeken, truien t-shirts zouden er netjes opgevouwen uit moeten komen.

Demo video van het gebruik van de Foldimate

Handmatige invoer

Het gebruik van de Foldimate is niet geheel vol-automatisch. Zoals in de demo video te zien is, dien je zelf de kleding op de juiste manier in het apparaat in te voeren. Dit gebeurt middels het vastklikken in de uitschuivende invoer-lade. De Foldimate trekt vervolgens het wasgoed naar binnen, waarna het het verschil tussen shirts, truien, broeken en handdoeken kan zien en de juiste methode van opvouwen uitvoert.

Beschikbaarheid

Helaas hebben we nog niet de hand kunnen leggen op een exemplaar. Hoewel eerder werd aangekondigd dat het apparaat eind 2019 beschikbaar zou komen, is het alsnog afwachten totdat het ook daadwerkelijk te bestellen is. Tot die tijd vouwen we dus maar zelf vrolijk verder.