Top 10 dweilrobots 2022

Ben je op zoek naar de beste dweilrobot van 2022? Ontdek hier onze samengestelde top 10 dweilrobots.

Je zal bij het doorzoeken van onze top 10 robotstofzuigers al snel zien dat er modellen zijn die ook voorzien zijn van een dweilfunctie. Tot op heden kunnen die echter niet tippen aan een extra dweilrobot, die halen veel betere resultaten. Mocht je voor een echt schoon gedweilde vloer gaan dan is dat dus de betere keuze. Voor wie dan toch ook het stofzuigen uit handen wil geven, heeft fabrikant iRobot ervoor gezorgd dan hun dweilrobot perfect samen kan werken met een robotstofzuiger van hetzelfde merk. Lees onze overzichtspagina voor meer overwegingen met betrekking tot je keuze.

1 iRobot Braava M6138

iRobot heeft al een robotstofzuiger met dweilfunctie op de markt, maar met de Braava m6138 dweilrobot komen ze met een product dat qua dweilen veel beter presteert. Je hebt zowel de optie tot droog- als nat reinigen van de vloer. Dat laatste gebeurt dan met het vullen van een apart waterreservoir.

Tijdens het gebruik is de Braava lekker stil. Dit maakt dat je de robot ’s nachts aan het werk kan zetten, iets wat prima werkt met de timer die beschikbaar is. Dit kun je eenvoudig instellen via de app die meekomt met de robot. De app heeft veel mogelijkheden om je schoonmaak routine in te kunnen stellen. PEr kamer kun je apart schema instellen. De Braava zal dan aangeven hoeveel tijd er ongeveer voor nodig is en hoe ver deze is met het huidige schoonmaakwerk.

  Dweilt prima
  Erg stil tijdens het gebruik
  Laad automatisch op bij lege accu
  Kan gekoppeld worden aan iRobot stofzuiger
  Heeft moeite met hardnekkige vlekken
  Werkt minder goed op donkere vloeren

Verkrijgbaar bij:

2 Nordväl HC101 Dweilrobot

Met negen verschillende programma’s heeft de Nordväl HC101 voor elke vloer de juiste manier van schoonmaken. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de donkere vloer modus aan te zetten, of om ervoor te kiezen je hoeken en randen van je ruimte extra goed schoon te maken.

De Hc101 komt helaas niet met een uitgebreide app voor alle mogelijkheden, maar moet het hebben van een afstandbediening. Dat de robot niet echt in de categorie ‘smart’ valt, merken we ook op aan het feit dat deze handmatig opgeladen moet worden, en zelf gestart en gestopt moet worden. Er is nog geen sprake van het terugkeren naar het oplaadstation of het concluderen dat het dweilwerk er voor de dag op zit.

Obstakels en hoogteverschillen zijn gelukkig geen probleem voor de robot en met een accuduur van ongeveer 100 minuten worden de meeste vloeren in 1 schoonmaakbeurt helemaal doorlopen. Hij is stil in het gebruik, maar iets minder stil dan onze nummer 1.

  Dweilt uitstekend
  Stil tijdens het gebruik
  Grote waterbak en goede accuduur
  Werkt alleen met afstandsbediening
  Heeft geen automatisch oplaadstation
  Geeft geen melding bij lege waterbak

Verkrijgbaar bij:

3 Medion P10 W MD 20051

Medion is bekend om producten met lage instapprijzen, en deze dweilrobot is daar geen uitzondering op. Laat je echter niet op het verkeerder been zetten door deze prijs, dit model komt met een aantal hele leuke features!

Als eerste willen we dubbele waterreservoirs benoemen, met een gezamenlijke grootte van zo’n 0,8 liter. Tijdens het dweilen komt het vieze water in een aparte opvangbak, zodat er altijd met schoon water wordt gedweild. En naast een normale reinigingsrol bezit de Medion over een speciale wisserlip die het vuile water van de vloer trekt, voor een streeploos resultaat.

Dit model heeft geen moeite met kleine drempels; in onze testen wordt hier keurig overheen gereden. Verder is het geluid wat aan de hoge kant te noemen, dus het advies is om deze niet ’s nachts in te zetten.

De accu is prima, de volledige schoonmaakactie is prima te doen op een volle accu. Wat we tenslotte nog wel missen is de mogelijkheid om de robot via de app te configureren: dit model komt alleen met een afstandsbediening.

  Apart waterreservoir voor het vieze water
  Automatisch opladen
  Prima accuduur
  Toevoeging van wisserlip zorgt voor droge vloer
  Werkt alleen met afstandsbediening
  Maakt vrij veel lawaai

Verkrijgbaar bij:

4 iRobot Braava 390T

Een stuk goedkoper dan het M6138 model van iRobot is de Braava 390T dweilrobot. Ook deze robot werkt met verschillende soorten pads die geschikt zijn voor zowel droog als nat dweilen. Het geïntegreerde waterreservoir zorgt ervoor dat de pads continue nat worden, waarmee er grondig en egaal gereinigd wordt.

Net zoals de Braava M6138 kan je een schoonmaakroute instellen. De robots brengen na enkele keren je hele huis in kaart. Hierdoor weten ze welke ruimtes er zijn en waat ze kunnen dweilen. In tegenstelling tot het duurdere broertje kun deze deze versie helaas niet bedienen via een mobiele app.

Om te voorkomen dat de dweilrobot van een trap af zou vallen, zorgen de ingebouwde afgrondsensoren ervoor dat er op tijd gestopt wordt. Helaas komt het hierdoor soms voor dat kleine drempels een belemmering volgen.

Het waterreservoir is groot genoeg, ongeveer geschikt voor 35m2 oppervlakte als deze gevuld is. De accu is ook prima en de geluidsproductie is vergelijkbaar met deM6138.

  Dweilt prima
  Stil tijdens het gebruik
  Grote waterbak en goede accuduur
  Goede prijs/kwaliteit verhouding
  Werkt alleen met afstandsbediening
  Heeft geen automatisch oplaadstation
  Geeft geen melding bij lege waterbak

Verkrijgbaar bij:

Let op, de volgende aanbevelingen zijn in beginsel robotstofzuigers. Deze modellen hebben naast de normale stofzuigerfunctie ook een dweilfunctie. Houd er echter rekening mee dat een robotstofzuiger met dweilfunctie minder goed zal werken dan een gespecialiseerde dweilrobot.

5Xiaomi Roborock S6 MaxV

In de S6 serie van Xiaomi is de MaxV het topmodel. Duurder dan de s6 Pure, maar daar krijg je dan ook een boel features voor terug. Bijvoorbeeld de slimme navigatie en obstakel vermijding maakt dat de MaxV beter door de ruimte navigeert. Ook ondersteunt deze versie virtuele grenzen, een no-go en een no-mop optie.

Naast bovenstaande features is zowel de zuigkracht als het dweilresultaat een stuk beter in deze versie. Bovendien komt de MaxV met een grotere stofbak en een grotere watertank, waardoor er dus effectief langer en beter wordt schoongemaakt. De accuduur is daarbij ook nog eens verbeterd tot zo’n 180 minuten. Tenslotte maakt deze versie van de S6 ook nog eens minder geluid.

Een laatste voordeel is dat de MaxV in staat is om uitwerpselen van je huisdieren te herkennen, wat deze versie nog geschikter maakt voor mensen met huisdieren. Voor wie de Roborock S6 op het oog heeft, is deze versie dus in alle opzichte een verbetering, mits je het budget er voor hebt.

  Nog beter geschikt bij huisdieren
  Verbeterde dweilfunctie en zuigkracht
  Obstakel en uitwerpsel herkenning
  Duurder dan de Pure versie

6Ecovacs Deebot T9+

De ecovacs Deebet T9+ is een goede doorontwikkeling van de voorgaande T8 versie en flink aan de prijs, maar zit dan ook boordevol nuttige features. Bijvoorbeeld het automatisch ledigen van de stofbak zorgt voor nog minder werk voor jou als gebruiker. Een vibrerend dweilstuk zorgt daarnaast voor een beter resultaat dan voorheen.

Ook interessant is de mogelijkheid tot het gebruik van een luchtverfrisser, iets wat we bij de concurrenten nog niet hebben gezien. Verder heeft de Deebot een uitstekende accu en is hiermee zeer geschikt voor grotere ruimtes. Zeker gezien de indrukwekkende mapping functie dankzij een 3D kaart en de mogelijkheid tot het herkennen van verschillende ruimtes.

Mocht het budget niet toereikend zijn, dan is er ook een versie zonder auto lediging, de Deebet T9.

Qua geluid valt deze stofzuigerrobot niet op tussen de concurrentie, alleen tijdens het ledigen van de stofbak wordt er vrij veel lawaai gemaakt.

  Budget vriendelijk
  Dweilfunctie
  Krachtige zuigfunctie voor alle type vloeren
  Compact, laag, stil en voorzichtig met meubels
  Realtime kaart met de status en progressie
  Werkt met virtuele grenzen, no-go en no-mop regio’s
  De accuduur is beperkt
  Geen slimme navigatie, maakt willekeurig schoon
  Je kan geen virtuele grenzen instellen
  Heeft soms moeite met kleine snoeren en kabels

Verkrijgbaar bij:

7Xiaomi Roborock S6 Pure

Xiaomi heeft met de Roborock S6 serie een aantal interessante types beschikbaar. Beschikbaar in een witte en zwarte kleur is de pure variant de goedkoopste in de reeks, en biedt veel waar voor zijn geld met de ingebouwde dweilfunctie. Heb je een groter budget, kijk dan eens naar de MaxV versie van Roborock.

Uitermate geschikt voor huishoudens met huisdieren en knoeiende kinderen. De zuigkracht wordt automatisch verhoogd op tapijt en en een slim algoritme zorgt ervoor dat er geen plekken worden vergeten.

De kleinere prijs ten opzichte van de normale S6 laat zich wel terug zien in een langere oplaadtijd (4 tot 5 uur ipv 3 tot 4 uur), een iets kleinere stofbak en iets meer geluid. En voor wie dweilen een prioriteit is: sommige vlekken zijn met deze stofzuigerrobot moeilijk weg te krijgen.

  Geschikt bij huisdieren
  Inclusief dweilfunctie
  Kan 4 vloerplannen opslaan
  Dweilen gaat acceptabel, niet perfect
  Opladen duurt lang

Verkrijgbaar bij: