De Tesla Bot

Elon Musk, de man achter autofabrikant Tesla en oprichter van SpaceX, heeft de Tesla Bot aangekondigd: een mensachtige robot die gebruik maakt van Tesla’s zelfsturende kunstmatige intelligentie. Hebben we binnenkort dan een eigen robot butler in huis lopen?

Menselijke afmetingen

Op Tesla’s laatste AI-evenement kondigde Elon Musk aan zich te willen richten op de ontwikkeling van mensachtige robots. De Tesla Bot, ook bekend als Optimus, is een conceptuele robot-humanoïde die bedoeld is voor algemene doeleinden.

De robot heeft een lengte van 173 cm en weegt zo’n 56 kilo. Volgens de CEO zal de robot in staat zijn om een gewicht van 68 kilo te tillen en objecten van 20 kilo zwaar te kunnen dragen. De maximumsnelheid zal 8 kilometer per uur zijn. Gekscherend “langzaam genoeg om er van weg te kunnen rennen” genoemd door Musk.

Auto intelligentie in je rotbot butler

Volgens Musk zal de bot gebruikmaken van Tesla’s Autopilot-software. De robot beschikt over acht camera’s die het neurale netwerk voorzien van alle benodigde data. Het neurale netwerk bootst functies van het menselijk brein zodanig na dat de robot in staat moet zijn om de omgeving met camera’s te analyseren en te bepalen wat hij moet doen als er obstakels opduiken.

Volgens Musk kunnen bedrijven de robots inzetten voor gevaarlijke en repeterende taken. De grootste uitdaging hierbij zal zijn of de robot zijn weg kan vinden zonder dat hem verteld wordt wat te doen. Maar als we dit kunstje kunnen doen, zal dit ingrijpende gevolgen hebben voor de economie. “In de toekomst zal fysiek werk een keuze zijn”, aldus Musk.

Wachten op een prototype

Hoewel de Tesla-oprichter geen deadline gaf voor de lancering van het eerste prototype, staat Musk bekend om het doen van (te) grote beloftes over toekomstige bouwwerken die vrijwel nooit gehaald worden. Ga er dus van uit dat er in 2022 nog weinig over te vinden zal zijn.

De aankondiging van de Tesla Bot door Tesla CEO Elon Musk
Geplaatst in Uncategorized.