Ecovacs Deebot X1 Omni

De CES 2022 is de perfecte plek voor fabrikanten om alles op het gebied van huishoudelijke electronica te showcasen. Reden te meer om te kijken naar alle aankondigingen op het gebied van robotstofzuigers. Naast de indrukwekkende Roborock S7 MaxV Ultra werd daar ook de nieuwste Ecovacs robot gepresenteerd: de Deebot X1 Omni.

Het lijkt erop dat de trends voor 2022 gericht zijn op het verbeteren van het herkennen en het leren van objecten en het verder automatiseren van dweilen. Voor wat het eerste betreft komt ook de Ecovacs Deebot X1 Omni uit met een reeks van sensoren, waar met name de camera’s in combinatie met nieuwere algoritmes met kunstmatige intelligentie nog beter kunnen navigeren.

Voor het verder automatiseren wordt net als bij concurrent Roborock gekozen voor het automatisch aanvullen van het water in het waterreservoir gebruikt bij het dweilen, en het automatisch reinigen van de dweilpads. De wijze waarop verschilt aanzienlijk tussen de twee koplopers en we zullen in de loop van het jaar gaan zien hoe ze van elkaar verschillen.

Met een prijs van meer dan 1500 dollar voor de Amerikaanse markt is het nog even afwachten wat de prijs hier gaat zijn en wanneer dit model beschikbaar is.

Geplaatst in Dweilrobot, Robotstofzuiger.